Verhoeven fysiotherapie

3 veelgemaakte fouten tijdens oefeningen voor rugklachten

Geplaatst op

Helaas hebben steeds meer mensen last van rugpijn. Een deel van deze mensen besluit zelf oefeningen te gaan doen om rugklachten te verhelpen. In deze blog gaan we dieper in op de drie meest gemaakte fouten tijdens het uitvoeren van oefeningen tegen rugpijn. Daarnaast vertellen we je wat een chiropractor kan betekenen om rugpijn te verhelpen en te voorkomen in de toekomst.

De meest gemaakte fouten bij rug oefeningen

Allereerst is het knap dat je uit jezelf oefeningen doet om de rugpijn te verminderen. Met deze drie meest gemaakte fouten bij rug oefeningen willen we voorkomen dat je nog meer last krijgt van rugpijn.

Overslaan van de warming-up

De warming-up is de belangrijkste basis voordat je rug oefeningen gaat doen. Begin daarom met een aantal mobilisatie oefeningen, zoals bijvoorbeeld de hol- en boloefening. Zo zorg je dat de spieren goed opgewarmd zijn en voorkom je ergere blessures aan de rug.

Oefeningen te snel uitvoeren

Teveel haast en oefeningen te snel uitvoeren is niet bevorderlijk voor je rug. Door je teveel te haasten kunnen rugklachten alleen maar verergeren, aangezien je de oefeningen dan vaak niet met de juiste techniek uitvoert. Een gecontroleerde ademhaling en lichaamshouding zijn enorm belangrijk bij het doen van oefeningen voor de rug.

Negeren van pijn

Helaas negeren veel mensen pijnsignalen bij het uitvoeren van oefeningen tegen rugpijn. Deze signalen van pijn gelden als een waarschuwing dat er iets niet goed zit in je lichaam. We raden het dan ook aan om bij pijn te stoppen met de oefening, aangezien de pijn anders alleen maar kan verergeren. Neem in plaats van doorgaan contact op met een chiropractor. Dit is een expert op het gebied van het menselijk lichaam en kan rugklachten niet alleen verhelpen, maar je ook helpen bij het behalen en behouden van een optimale gezondheid. Een chiropractor kan je daarnaast letten op je houding tijdens rug oefeningen en je tips geven om deze oefeningen beter uit te voeren.

Chiropractische behandeling

Zoals we net al aangaven kan een chiropractor rugklachten snel en duurzaam verhelpen. Het mooie is dat een chiropractor niet alleen gespecialiseerd is in het verhelpen van lichamelijke klachten, maar ook de expert is die je kan helpen bij het behalen en behouden van een optimale algehele gezondheid. Niet alleen mensen met lichamelijke klachten kunnen terecht bij een chiropractor voor een chiropractische behandeling, maar ook mensen die hun algehele gezondheid willen optimaliseren en dit ook willen behouden. Ben je benieuwd naar wat een chiropractor voor je kan betekenen? Neem dan eens contact op met een chiropractor in Amsterdam en vraag naar de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden