Verhoeven fysiotherapie

Chiropractie Hilversum en Fysiotherapie MoveWell een succesvolle combinatie

Geplaatst op

Sommige mensen denken dat wanneer ze een chiropractor bezoeken, het geen zin heeft om naar de fysiotherapeut te gaan en andersom. Integendeel, dit is onjuist. Wetenschappelijk gezien kunnen er meer resultaten gehaald worden door beide therapieën te combineren. Beide therapieën hebbe grote voordelen wanneer ze worden gebruikt zolang het maar in overleg is met de juiste behandelaren en patiënten.

Onze praktijk MoveWell chiropractie Hilversum, fysiotherapie Hilversum heeft deze constructie zo opgezet. Laten we de rol van zowel de chiropractor als fysiotherapeut eens onder de loep nemen en bekijken en hoe beide disciplines samenwerken als het gaat om specifieke patiëntenzorg.

Wat doet de chiropractor?

Een chiropractor is opgeleid om problemen van de te diagnosticeren en te behandelen. Wereldwijd staat een chiropractor bekend als rugspecialist. Toch behandelt een chiropractor ook andere bewegingsgerelateerde klachten zoals schouderklachten, handklachten etc. Wat veel mensen niet weten, is dat een chiropractor ook kan helpen bij hoofdpijn, migraine, duizeligheid en sommige niet-pathologische evenwichtsstoornissen die het gevolg kunnen zijn van een veranderingen in de wervelkolom.

Nadat een chiropractor heeft gevonden wat het probleem is, passen ze lichte druktechnieken toe. De methode varieert in snelheid en diepte. En is uiteraard verschillend bij elke diagnose.

Wat doet de fysiotherapeut?

Fysiotherapie richt zich in het algemeen op op het bewegen en verbeteren van het functioneren van de patiënt. Behandelingen bestaan uit mobilisaties (langzamere rekoefeningen voor pezen en ligamenten), technieken voor het losmaken van spieren en lichaamsbeweging.

Wat is het effect van beide therapieën?

Hoewel het werk dat fysiotherapeuten en chiropractoren doen wellicht ander lijkt, delen ze één grote overeenkomst; ze pakken beide pijn, functioneren en bewegelijkheid aan.

Door de twee disciplines te combineren, kunt u verschillende behandelingen krijgen die ervoor zorgen dat uw lichaam snel en op de best mogelijke manier kan genezen. Terwijl chiropractie kan helpen om het probleem te diagnosticeren, pijn te verlichten en de normale beweging te herstellen, kan een fysiotherapeut helpen om de herstelde beweging te behouden en pijnvrij te blijven.

Een praktische voorbeeld in de chiro fysio praktijk

In sommige gevallen kan één blessure ook leiden tot andere problemen in het hele lichaam die de hulp van een andere discipline kunnen vragen. Als u bijvoorbeeld last heeft van een verstuiking van de enkelband, kan dit leiden tot mank lopen. Hoewel de problemen rond de enkel kunnen worden behandeld door een fysiotherapeut, kan het mank lopen resulteren tot een verrekking van de onderrug en die moet worden bekeken door een chiropractor.

Het team van MoveWell bestaat uit chiropractoren en fysiotherapeuten die altijd zorgvuldig geselecteerd zijn om samen te werken en erin te slagen de beste resultaten voor patiënten te bereiken.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden