Verhoeven fysiotherapie

Dit wil je weten als je een AED voor thuis wil kopen of leasen

Geplaatst op

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) redt dagelijks honderden mensenlevens. Dit slimme apparaat helpt je tijdens het reanimeren van personen in nood. Het is belangrijk om te weten dat je de AED kunt gebruiken, zonder dat je een EHBO-cursus hebt gevolgd. Het apparaat geeft je vaak stem gestuurde opdrachten, zodat je precies weet wat je moet doen en waar je op moet drukken. De elektroden op de borst van de persoon in nood meten of er sprake is van een hartritmestoornis. Zo ja, dan kun je een elektrische schok toedienen, zo niet, dan zal het apparaat dit ook niet adviseren. Op deze pagina lees je wanneer een AED in huis aan te raden is en wat de voordelen zijn als je ervoor kiest om een AED te leasen.

Op welke momenten is het handig om een AED in huis te hebben?

Wil je een AED kopen voor thuis? Dan is het belangrijk om te weten dat er zowel AED’s voor volwassenen als speciaal voor kinderen bestaan. Weet je bijvoorbeeld dat een volwassen of erg jong familielid last heeft van hartproblemen en hartritmestoornissen? Dan kun je ervoor kiezen om een AED in je woning te plaatsen. Het is in dat geval aan te raden om een cursus bij te wonen, zodat je leert hoe de AED werkt. Dit zal je tijdens grote paniek helpen om de juiste medische zorg toe te passen. Je kunt het apparaat zelfs zonder ervaring gebruiken, maar als je hem toch speciaal in huis hebt hangen, is het een fijner idee als je precies weet hoe het werkt.

Wat zijn de voordelen van een AED leasen?

Een AED leasen is vooral financieel gezien interessant. Je hoeft net als bij een leaseauto niet in één keer het aankoopbedrag te voldoen. De leverancier van de AED vraagt je om een maandelijks bedrag te betalen, zodat je de AED kunt gebruiken. Als je ervoor kiest om dit slimme medische apparaat te leasen, zitten kosten voor onderhoud bij de prijs inbegrepen. De batterijen en elektroden van de AED dienen zo nu en dan namelijk vervangen te worden. De leverancier zorgt ervoor dat de monteur op tijd langs wordt gestuurd. Kom je erachter dat de AED op de één of andere manier is beschadigd of gestolen? Dan kun je zelfs met een lease afspraak een nieuw apparaat geleverd krijgen. Dat zit bij de service inbegrepen. 

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden