Verhoeven fysiotherapie

Do’s & don’ts na een facelift

Geplaatst op

Er fris en jeugdig uitzien is iets wat veel plastische chirurgiepatiënten hopen te bereiken. Facelift chirurgie is een manier op het gezicht te verjongen. Hoewel faceliftchirurgie al tientallen jaren bestaat, zijn de technieken die vandaag de dag worden gebruikt steeds verfijnder en verfijnder, met meer natuurlijk ogende resultaten. Na een facelift (of een liquid facelift) zijn er enkele dingen die je wel en niet moet doen, om zo snel mogelijk te herstellen.

Wat moet je wel doen?

Zorg dat je vooraf een voorraad van gezond eten aanlegt. Gezonde snacks, waterflessen, ijspakkingen, pijnstillers… Kortom, alles wat jij denkt nodig te gaan hebben na de behandeling. Het is belangrijk dat je je goed voelt.

Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. De faceliftoperatie wordt uitgevoerd terwijl je onder narcose bent. Na de operatie voel je je moe en kun je niet meer rijden. Zorg ervoor dat iemand je van en naar de operatie brengt voor jouw eigen veiligheid en de veiligheid van anderen.

Volg de instructies van je arts en neem de voorgeschreven medicijnen. Na de faceliftoperatie krijgen patiënten tips en medicijnen om de genezing te maximaliseren en complicaties te vermijden. Het zorgvuldig opvolgen van deze instructies is uiterst belangrijk voor een soepel en snel herstel. Je moet ook alle medicijnen nemen zoals voorgeschreven om te helpen bij pijn en om het risico van infectie te verminderen.

Wat moet je niet doen?

Niet roken. Roken beïnvloedt het vermogen van je lichaam om te genezen en kan het risico op complicaties verhogen. Patiënten wordt aangeraden om zowel voor als na de ingreep te stoppen met roken om de kans op een succesvolle operatie te vergroten.

Drink geen alcohol. Alcohol verdunt je bloed en kan leiden tot verhoogde bloedingen en blauwe plekken tijdens en na de facelift operatie. Het is het beste om minstens 2 weken voor de ingreep af te zien van alcohol en zich gedurende het hele herstel ervan te onthouden.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden