Verhoeven fysiotherapie

Een fysio in Den Haag kan je snel van je lichamelijke problemen verhelpen

Geplaatst op

Bij het verminderen of laten genezen van je klachten is het mogelijk dat je terecht kunt bij een fysiotherapeut. Je lichamelijke problemen worden snel verholpen.

Fysiotherapie

Als je veel klachten hebt aan je spieren, gewrichten, banden en zenuwen dan kun je een afspraak maken voor fysiotherapie. Tijdens de afspraken wordt ervoor gezorgd dat je geen last meer hebt van de klachten. Want ze proberen de klachten te verminderen, voorkomen en te verzachten.

Bij de eerste afspraak worden er kleine dingen besproken zoals de klachten die je hebt en het plan om het te verhelpen. En er worden ook een aantal controles gedaan om te kijken naar de klachten.

Tijdens de afspraken van de fysiotherapie worden er allerlei oefeningen gedaan om ervoor te zorgen dat de klachten zullen verminderen.

Als je in de buurt van Den Haag woont dan is het handig als je daar naar een fysiotherapeut gaat. Fysio Den Haag is een slimme optie, want Den Haag is een grote stad. Er werken namelijk veel mensen die geleerden zijn en op zoek zijn naar een baan. Omdat het dus een grote stad is en veel mensen naar de stad verhuizen (ook mensen vanuit het buitenland) zijn er veel mensen werken en de kans is groter dat je een goed fysiotherapeut tegen komt. Ook helpen ze je graag de lichamelijke problemen te verhelpen.

Fysiotherapeut

Een fysiotherapeut is zoals je het al kunt raden iemand die als beroep fysiotherapie heeft. Een fysiotherapeut is iemand die gediplomeerd de fysiotherapie beoefend en dit is een beschermd beroep in Nederland. Dat betekent eigenlijk dat je iemand alleen een fysiotherapeut mag noemen als diegene een 4-jarige hbo-opleiding heeft afgerond en die ook een BIG-registratie heeft. Fysiotherapeuten werken voornamelijk bij fysiotherapeutische instellingen, of bij revalidatiecentra, ziekenhuizen enzovoort. Een fysiotherapeut Den Haag is zeker een slimme optie als je in de buurt van de stad woont. Er zijn meer mogelijkheden en je kunt bijna overal terecht.

Als fysiotherapeut heb je verschillende taken die je moet uitvoeren en die bestaan niet alleen uit het voeren van een gesprekje en dan een aantal bewegingen doen, want zo gaan de klachten ook niet weg. Er komen natuurlijk wel andere zaken bij kijken die daarmee te maken hebben. Ook al zijn er meerdere taken ik zal er even een aantal opnoemen. Een aantal taken die een fysiotherapeut over het algemeen uitvoert zijn:

  • Er worden gesprekken met de patiënten gevoerd
  • Uitvoeren van tests
  • Er wordt een behandelplan opgesteld
  • Er wordt een patiënt begeleid bij therapeutische oefeningen

Fysiotherapie specialisatie

Het is dus al bekent wat een fysiotherapeut doet en wat er tijdens de afspraken van een fysiotherapie gebeurt. Maar er zijn verschillende specialisaties in fysiotherapie. En dat ligt natuurlijk aan het soort klachten dat je hebt. Ik zal er een aantal hieronder opsommen:

  • Een arbeidsfysiotherapie: daar worden klachten behandelt die ontstaan door werk
  • Een kinderfysiotherapie: die is geschikt voor kinderen.
  • Een sportfysiotherapie: die richt zich op de behandeling voor een preventie van sportblessures
  • Psychosomatische fysiotherapie: dat is voor mensen die klachten hebben die te maken hebben met stress, dus hoofdpijn en het kauwstelsel.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden