Verhoeven fysiotherapie

Fysiotherapie en je basiszorgverzekering

Geplaatst op

Fysiotherapie valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat je voor de eerste paar sessies dus gewoon een vergoeding kunt krijgen. Het eigen risico wordt wel aangesproken, dus je zult wel een deel nog moeten betalen. Maar wat wordt er precies vergoed binnen de basisverzekering? In deze blog leggen we dat precies uit.

Vergoedingen voor kinderen onder de 18

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je fysiotherapie nodig? Dan worden de eerste 9 behandeling bij de fysiotherapeut of de oefentherapeut vergoedt door de zorgverzekeraar. Indien het niet de klachten wegneemt, omdat er bij voorbeeld meer behandelingen nodig zijn, dan kan dit door de zorgverzekeraar eventueel worden aangeboden.

Vergoedingen voor volwassenen met chronische klachten

Volwassenen met een chronische aandoening moeten voor deze aandoening de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Daarna worden alle sessies vergoed. Nota bene dat deze eerste 20 sessies geteld worden per aandoening, en niet per jaar. Dit betekent dus dat je niet elk jaar weer 20 behandelingen zelf hoeft te betalen.

Heb je geen chronische aandoening, maar zijn de klachten het gevolg van een ongeluk of een blessure? Dan krijg je geen fysiotherapie vergoed vanuit de basis zorgverzekering en dien je je aanvullend te verzekeren.

Andere vergoedingen

Heb je last van urine-incontinentie wat verholpen kan worden door bekkenfysiotherapie? Dan krijg je hier de eerste 9 sessies van vergoed.

Bij oefentherapie als gevolg van artrose, worden de eerste 12 behandelingen vergoed.

Bij oefentherapie als gevolg van etalagebenen, worden de eerste 37 behandelingen vergoed.

Bij oefentherapie als gevolg van COPD, worden de eerste 7- behandelingen vergoed.

Geen vergoeding

Krijg je geen vergoeding voor de fysiotherapie vanuit je basiszorgverzekering? Dan zul je de fysiotherapeut zelf moeten betalen. Er zijn geen vaste tarieven waaraan een fysiotherapeut moet voldoen, dus je zult aanbieders tegenkomen met verschillende tarieven.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden