Verhoeven fysiotherapie

Fysiotherapie en nazomerse klachten

Geplaatst op

Het hele jaar door hebben mensen behoefte aan fysiotherapie. Sommige klachten zijn hetzelfde, maar ook in de fysiotherapiebranche zien we bepaalde seizoensinvloeden. Het gaat dan voornamelijk om de soort klachten waar ze ineens veel van voorbij zien komen. Na de zomer zien we dan ook vaak dat mensen met overbelastingsklachten zich in de praktijk melden. Hoe ontstaan deze klachten, waarom zien we een piek na de zomer en wat kunnen we eraan doen? Daar ga ik je antwoord op geven.

Na de vakantie motivatie

In juli en augustus gaan we met zijn allen lekker op vakantie en zetten we sporten vaak op een lager pitje. De teamsporten lopen in de vakantie niet door en niet iedereen neemt zijn hardloopschoenen mee op vakantie. In de vakantie genieten we er lekker van en komen we gemiddeld toch al snel 4 kilo aan. Het is natuurlijk niet erg om te genieten, maar na de vakantie moeten deze kilo’s er snel weer af. Het grootste gevaar is dat we ons lichaam en spieren gaan overbelasten, want in de meeste gevallen hebben we deze spieren al lange tijd niet meer gebruikt! Het is dus ook zeker niet handig om meteen weer maximaal te gaan trainen. Toch willen we de kilo’s er graag af en vergeten we vaak te luisteren naar ons lichaam. We sporten door met pijntjes die niet goed voelen en uiteindelijk belanden we met een blessure bij de fysiotherapeut.

Je kunt jezelf deze ellende besparen door gewoon weer rustig op te bouwen. Als je al een basis conditie hebt opgebouwd dan kun je deze relatief snel herstellen. Ga dus niet als een gek weer beginnen met hardlopen maar vraag eventueel bij de sportfysiotherapeut een schema op waarmee weer rustig kan worden opgebouwd.

Vervelende blijvende klachten

Bouw je wel rustig op, maar heb je het idee dat je steeds met dezelfde klacht worstelt? Dan raad ik je wel aan om naar een sportfysiotheraeut te gaan. In de praktijk hebben ze vaak professionele apparatuur en kennis waarmee de klacht kan worde verholpen. Bij hardlopen zijn we vaak een verkeerde loophouding die aan het licht komt tijdens een running analyse.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden