Verhoeven fysiotherapie

Letselschade afgewikkeld, snel weer een positief gevoel

Geplaatst op

Letselschade hebben is een heftige ervaring en er komen veel dingen bij kijken, niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk en financieel. Er ontstaat meer schade dan ‘slechts’ de lichamelijke. Door alle emoties heen is het soms lastig om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Laat staan om zicht te krijgen op materie waar je niet dagelijks mee bezig bent, zoals wetten, regels en regelingen. Gelukkig zijn er juridische experts van het letselschadebureau die je bijstaan en zorgen dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. In deze blog vind je aan aantal tips bij een ongeluk en letselschade die je kunnen helpen deze vervelende periode beter door te komen.

Zorg voor bewijs

Een ongeluk is voor alle partijen een heftige gebeurtenis, maar er is meestal wel een dader aan te wijzen. Op hem of haar dient de letselschade verhaald te worden. Er is dan wel het nodige bewijs nodig, ook voor de verzekering. Fotografeer daarom direct de plaats van het ongeval. Praat met getuigen en verzamel verklaringen van hen. Mocht je dit vanwege je verwondingen niet kunnen, dan is het zaak om iemand anders dit voor jou te laten doen. Houdt alles bij in een dossier.

Letselschadebureau

Het is belangrijk om met al je bewijs richting een expert te gaan op het juridische vlak, hij of zij kan je duidelijkheid geven over je rechten en plichten. Je moet kunnen aantonen dat iemand jou de letselschade heeft berokkend. Op deze manier kom je in aanmerking voor een letselschadevergoeding.

Aansprakelijk stellen

Door iemand aansprakelijk te stellen, zul je een schadevergoeding kunnen krijgen wanneer je hier recht op hebt en daarnaast voorkom je hiermee dat je letselschade verjaard. Met deze procedure helpen de juristen van het letselschadebureau je graag. Een jurist maakt een duidelijke inschatting van de letselschade waarbij alle mogelijk schadeposten onder de loep genomen worden. Ook een overzicht van deze kosten stop je in het dossier.

Claim een voorschot op de letselschade

Wanneer je in de financiële problemen zit, dan sta je in een afhankelijke positie ten opzicht van de betrokken partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verzekeraar.

Kies de juiste juridisch expert

Wanneer het tijd is om de juridisch expert te kiezen, dan heb je het meest aan een expert die alleen voor slachtoffers van letselschade werkt. Zo heb je altijd een onafhankelijke professional die je belangen verdedigt.

Kritisch zijn

Blijf ondanks je behoefte aan een schadevergoeding zeker kritisch op het voorgestelde schadebedrag dat de verzekeringsmaatschappij wil uitkeren aan jou. Het is in het voordeel van de verzekeraar dat ze zo weinig mogelijk geld aan je uitkeren. Met een expert aan je zijde kun je reken op een heldere vaststelling van het schadebedrag. En zo kun je kritisch kijken naar wat de verzekeraar je aan schadevergoeding biedt.

Kosten

De meeste letselschadebureaus werken kosteloos om een letselschadevergoeding voor je te regelen. Wanneer de rechter je in het gelijk stelt, dan hoef je geen proceskosten te betalen en je krijgt je letstelschadevergoeding. Letselschadebureaus screenen je goed om zeker te weten dat je echt in je recht staat en dat het hoogstwaarschijnlijk zo is dat je de vergoeding krijgt. Mocht de rechter toch anders beslissen, waardoor je de vergoeding niet krijgt, dan hoef je ook geen kosten te betalen, omdat letselschadebureaus in dat geval werken op basis van no cure, no pay.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden