Verhoeven fysiotherapie

Mobiliteit en soepel bewegen waarderen we pas echt wanneer dit niet meer vanzelfsprekend is

Geplaatst op

Soepel bewegen en mobiliteit is voor iedereen ontzettend belangrijk en vaak nemen we dit voor zoete koek. Wanneer we echter tegen blessures aanlopen of door het ouder worden beperkt worden in onze bewegingsvrijheid dan komen we nog weleens van een koude kermis thuis en zitten we met de gevolgen.

Gelukkig zijn er in veel situaties wel specifieke behandel trajecten te volgen die kunnen helpen om de mobiliteit weer terug te krijgen en ook om de pijn te verlichten en in de toekomst te voorkomen. Een van de specialisten die hierbij vaak komt kijken, is de bewegingsspecialist, ofwel de fysiotherapeut. Bijna iedereen is eens of meerdere keren in zijn of haar leven in aanraking gekomen met een fysio en er is dan ook een zeer breed scala aan klachten en behandelingen waarbij de fysiotherapeut hulp kan bieden.

Met een bedrijfsfysiotherapeut kan ziekteverzuim worden teruggedrongen

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen ervoor om hun eigen fysiotherapeut in dienst te nemen. Bij sportverenigingen was deze ontwikkeling al langer gaande en was er altijd al een specialist te vinden op de club die kan helpen met kleine blessures, het stellen van diagnoses en het helpen met massages om spieren los te maken en blessures te voorkomen.

Naast de sportfysiotherapeuten bij de sportclubs, zijn er ook steeds meer grote kantoren die een bedrijfsfysio in dienst nemen om ervoor te zorgen dat mensen geen blessures en klachten krijgen van te lang in een stoel in de verkeerde houding zitten achter een beeldscherm. Door dit te doen draagt het bedrijf bij aan de gezondheid van de medewerkers en wordt daarnaast het ziekteverzuim gereduceerd.

Een doorverwijzing naar een fysiotherapeut is niet per definitie nodig

Naast een sportfysiotherapeut en een bedrijfsfysiotherapeut zijn er nog tal van andere specialismen binnen de fysiotherapie. Zo zijn er bijvoorbeeld veel klachten van vrouwen die gelokaliseerd zijn rond de romp en de bekkenbodem, waarbij er een beroep gedaan kan worden op de bekkenbodemspecialist.

Ook voor ouderen wordt er vaak verwezen naar een specifieke fysiotherapeut genaamd geriatriefysiotherapeut. In veel gevallen worden mensen doorverwezen door een huisarts of een behandelend arts in het ziekenhuis, maar er is ook altijd de mogelijkheid om direct contact op te nemen met een fysiotherapeut Helmond of fysiotherapie Doetinchem bijvoorbeeld en zonder doorverwijzing een afspraak te maken.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden