Verhoeven fysiotherapie

Mondkapjes kopen met filter, wegwerp kapjes of zelf mondkapjes maken?

Geplaatst op

Als jij op zoek bent naar mondkapjes, dan kun je mondkapjes kopen met filter, je kunt zelf mondkapjes maken en je kunt wegwerp mondkapjes kopen. Alle drie de opties zijn toegestaan in het openbaar vervoer en de keuze die jij dan maakt wordt bepaald door hoe vaak je reist en door de hoeveelheid bescherming die je wenst. We hebben hier de drie opties op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt bepalen welke voor jou het beste is.

Mondkapjes kopen met filter

Je kunt mondkapjes kopen met een filter erin. Dit zijn of stoffen herbruikbare mondkapjes of standaard mondkapjes. De herbruikbare stoffen mondkapjes hebben een vak waar je de filters in doet. Deze filters gooi je na elk gebruik weg en de stoffen mondkapjes was je om weer te gebruiken. Standaard mondkapjes kopen met filter kan ook. Let er in beide gevallen wel even op waar de filter voor bedoeld is. Sommige filters houden bijvoorbeeld uitlaatgassen tegen, of bacteriën, maar geen virussen. Mondkapjes kopen met filter doe je als je extra bescherming wilt of nodig hebt.

Wegwerp mondkapjes

De overheid heeft mondkapjes met filter niet verplicht gesteld in het openbaar vervoer. Dit is jouw eigen keuze. Een niet-medisch wegwerp mondkapje dient als alternatief als je van plan was mondkapjes te kopen met filter. Je koopt deze wegwerp kapjes gemakkelijk online of bij de drogisterij. Ze zijn bedoeld om anderen te beschermen tegen het virus als jij het bij je draagt. Je bent zelf niet beschermd als je met het virus in contact komt. Omdat iedereen in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje moet dragen, is iedereen dus automatisch beschermd. Mondkapjes kopen met filter voor het openbaar vervoer is dus niet noodzakelijk, maar kan jou wel meer gemoedsrust bieden.

Stoffen mondkapjes zelf maken

Een alternatief dat je hebt voor het mondkapjes kopen met filter is om een stoffen mondkapje te kopen of deze zelf te maken. Deze mondkapjes bestaan uit twee lagen stof en hebben vaak interessante afbeeldingen, prints of patronen. De instructies om deze stoffen mondkapjes te maken vind je bij de Rijksoverheid. Ook deze mondkapjes beschermen je niet als je in contact komt met het virus, maar zorgen ervoor dat jij het virus niet kunt verspreiden. Stoffen mondkapjes gebruik je één keer en doe je daarna in de was. Je kunt ze opnieuw gebruiken en zijn dus ideaal als je veel met het openbaar vervoer reist.

Wel of niet mondkapjes met filter kopen

Het is in principe niet nodig om mondkapjes te kopen met filter als je ze wilt gebruiken voor het openbaar vervoer. Deze mondkapjes zijn wel handig als jij ook beschermd wilt zijn en zelf het virus wilt vermijden. Ze bieden je een extra zekerheid die de andere mondkapjes je niet geven. Mondkapjes met filter zijn wel duurder dan de stoffen- en wegwerp mondkapjes. Daarnaast is het verstandig om even uit te zoeken waar het filter precies voor dient en wat het filtert. Vind je deze extra bescherming niet nodig, dan zijn de andere mondkapjes voor het openbaar vervoer ook prima.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden