Verhoeven fysiotherapie

Omgangstips:mensen met autisme

Geplaatst op

In deze blog gaan we je meer vertellen over hoe je met mensen met autisme moet omgaan, dit is lang niet altijd even eenduidig, natuurlijk is het ook persoonsafhankelijk. We hebben een aantal tips onder elkaar gezet zodat je gemakkelijk kunt zien wat je kunt doen om de communicatie bijvoorbeeld met een collega een stuk beter te maken.

Mensen met autisme

Er zijn aardig wat Nederlanders die de diagnose autisme hebben en waardoor leven op te bouwen manier op het sociale vlak een uitdaging is. Er zijn gelukkig wel een aantal tips die we mee kunnen geven om beter om te gaan met mensen met autisme. Denk aan de volgende tips:

  • Wees duidelijk wat je bedoelt en gebruik geen vage zinnen die breder opgevat kunnen worden.
  • Omdat mensen met autisme nog wel eens te eerlijk kunnen zijn, is het goed om daar rekening mee te houden in de omgang.
  • Wanneer je kinderen met autisme hebt, of hier vaak mee omgaat, is het goed om een duidelijke structuur aan te brengen, want zo is het duidelijk wat er van het kind verwacht wordt.

Behandel hen als normale mensen

Als je er heel goed naar kijkt, is het zo dat je ze hetzelfde moet behandelen als normale mensen, alleen dan nog even iets strikter in bepaalde zaken. Het is ook goed om je eigen grenzen te bewaken zodat duidelijk is wat wel en niet kan.

Wanneer je hier hulp bij nodig hebt, dan zijn er mensen die je kunnen helpen van autismebegeleiding volwassenen, zij kunnen je de handvatten aanreiken waar je echt heel veel profijt van gaat hebben.

Blijf onze blogs volgen want dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat over behandelmethodes en gezonder leven. Leuk om te zien hoeveel mensen er al baat hebben gehad bij onze blogs! We raden je aan om altijd naar een huisarts te gaan als je problemen met je gezondheid hebt!! 

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden