Verhoeven fysiotherapie

Ouder worden: fysiotherapie en een haartransplantatie?

Geplaatst op

De meeste mensen vinden het lastig om aan te zien hoe ze ouder worden. Ouder worden is echter een natuurlijk proces en hoort erbij. Tot op zekere hoogte moet je dus accepteren dat je ouder wordt. Dat betekent echter niet dat je er niet alles aan kunt doen om er goed uit te blijven zien en fit te blijven! Op latere leeftijd loop je meer risico op blessures en lichamelijke klachten. Fysiotherapie kan dan een uitstekende manier zijn om ervoor te zorgen dat je goed kunt blijven bewegen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld gaan sporten om fit te blijven en er op je best uit te zien. Ben je onzeker over je uiterlijk, dan zijn er vaak ook nog voldoende opties. Zo kun je bijvoorbeeld voor een haartransplantatie kiezen als je kaal begint te worden.

Mannen worden vaak kaal als ze ouder worden

Behalve dat je misschien fysiotherapie nodig hebt omdat je meer kans op lichamelijke klachten krijgt naarmate je ouder wordt, worden veel mannen kaal. Dat komt doordat de haarzakjes bij sommige mensen gevoelig zijn voor testosteron. Vooral mannen maken dit hormoon veel aan en lopen dus meer risico om kaal te worden. Voor veel mannen is dit bovendien iets waar zij erg onzeker over zijn. Uiteindelijk kun je dit accepteren of een haartransplantatie ondergaan. Na een haartransplantatie zie je er waarschijnlijk een stuk jonger uit. Een haartransplantatie is overigens alleen mogelijk als er elders nog haarzakjes zijn die je op de kale plekken kunt plaatsen. Veel mannen worden achterop het hoofd niet kaal, zodat hier haarzakjes vandaan gehaald kunnen worden.

Hoe zit het met de beweeglijkheid en rimpels?

Om fit te blijven moet je voldoende blijven bewegen als je ouder wordt. Tenzij dat de dokter je wat anders zegt natuurlijk. Kun je moeilijk bewegen door lichamelijke klachten, dan kun je fysiotherapie volgen. Ook rimpels zijn bovendien een teken dat je ouder begint te worden. Wil je echt veel aan jezelf laten doen, kun je ook rimpels minder laten maken. Het is echter ook belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent. Kun je je ergens echt aan storen, dan is een behandeling als een haartransplantatie of een botoxinjectie geen verkeerd idee. Blijf echter niet aan de gang, niemand is perfect en ouder worden hoort bij het leven.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden