Verhoeven fysiotherapie

Rechte tanden zijn belangrijk voor je gezondheid

Geplaatst op

Heb je soms wel eens dat je op een foto van jezelf kijkt en vind je dat je tanden er niet uitzien. Is dat omdat er misschien nog etensresten te zien zijn of omdat je tanden scheef zijn? Dat is heel erg vervelend. Wanneer je scheve tanden hebt is het juist belangrijk om daar iets aan te doen. Rechte tanden zijn namelijk erg belangrijk voor je gezondheid. Wil je weten waarom en wat je moet doen met scheve tanden? Lees dan verder. 

Redenen waarom rechte tanden zo belangrijk zijn 

Er zijn een paar reden waarom het hebben van rechte tanden goed is voor zowel je gezondheid als de gezondheid voor je tanden. 

Als eerste is het heel belangrijk zodat je gemakkelijker je tanden kunt poetsen. Wanneer je scheve tanden hebt, zitten vaak veel tanden over elkaar heel, wat het poetsen bemoeilijkt. 

Ten tweede zal het minder slijtage aanbrengen op je tanden. Wanneer je tanden scheef staan zijn ze ongelijkmatig en kunnen tanden uitsteken. Hierdoor kunnen ze tegen elkaar graan wrijven, wat ervoor zorgt dat je tanden slijten. 

Ten derde kun je te maken krijgen met een verhoogd risico op ziekten als je tanden scheef staan. Dit komt vaak door tandvleesaandoeningen. Die ontstaan omdat het tandvlees niet zo netjes kan aansluiten op de tanden omdat ze scheef staan. Hierdoor ontstaan kleine zakjes tussen de tanden en het tandvlees. 

Als laatste reden zijn rechte tanden ook goed voor de mentale gezondheid. Hierdoor kun je gewoon op een foto lachen, zonder je mond dicht te moeten houden. Ook hoef je je niet meer te schamen voor je scheve tanden, wat nog steeds een hele erge taboe is. 

Tandarts 

Het is ook verstandig om goed voor je gebit te zorgen. Dit doe je door ieder half jaar naar de tandarts te gaan. Bijvoorbeeld tandarts Amsterdam. Hierbij kan tandarts Amsterdam controleren of je gaatjes hebt of dat je gebit er nog goed uitziet. Wanneer je gaatjes hebt zal tandarts Amsterdam deze op een andere dag vullen. Dat doet tandarts Amsterdam door eerst een gat te maken in de tand waar een gaatje in zit. Vervolgens zal tandarts Amsterdam deze vullen met een vulling. Tandartsen zijn er niet alleen om operaties te verrichten aan je mond, maar een tandarts kan je ook naar een orthodontist sturen. Dit kan als je bijvoorbeeld een overbeet hebt of wanneer je scheve tanden hebt. Met een beugel kan de orthodontist je gebit weer mooi en netjes maken. 

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden