Verhoeven fysiotherapie

Sushi eten is supergezond!

Geplaatst op

Of je wel of niet van sushi houdt is een kwestie van smaak. Is sommige gevallen is het ook het onbekend zijn met het specifieke voedsel dat maakt dat het niet geliefd is bij iemand. Wat een boer niet kent, dat eet hij niet. En in vele gevallen is dat maar goed ook, want alles wat je niet kent zou in principe ook wel eens niet gezond kunnen zijn. In het geval van sushi is het allemaal oké.  Echt, sushi bestellen is een gezond idee! Je kunt ook heel prima vanavond in een sushitent gaan en daar heerlijk genieten van een all-you-can-eat-concept. In deze tekst willen we jou graag meenemen naar de wereld van sushi om te kijken waarom het zo gezond is. 

Waarom is sushi eigenlijk gezond?

Om het gerecht sushi te bereiden zijn er diverse verse ingrediënten nodig waarin veel goede voedingsstoffen zitten. Denk daarbij aan de nodige vitaminen en mineralen. De vis die gebruikt wordt voor de sushi zit boordevol omega-3 vetzuren. Ook wordt er vlees gebruikt bij bepaalde soorten sushi, en daar zitten dan weer heel veel gezonde zaken in zoals vitamine D en eiwitten. Dus de reden dat sushi zo gezond is, komt door de vele voedingsstoffen die erin zitten.

Welke sushi is wat minder gezond?

Er zijn ook een aantal sushi soorten die wat minder gezond zijn, maar natuurlijk wel erg lekker, die af en toe ook moeten kunnen. Tijdens een diner in een sushirestaurant of wanneer je het besteld thuis, staat immers genieten voorop. Daarnaast hebben bepaalde restaurants er ook een handje van om heel veel saus op de sushi te doen. Wanneer dit met mate gebeurt is het nog wel lekker, maar wanneer er veel te veel saus op zit, dan gaat dat ten koste van de kwaliteit van de sushi en de gezondheid.

Het is dus aan te raden om ook kritisch te kijken naar de sushi en dan na te denken over welke er gezond zijn. 

Bij de grote sushizaken wordt er ook aangegeven of bepaalde sushi geschikt is voor mensen die zwanger zijn.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden