Verhoeven fysiotherapie

Tandheelkundige behandelingen voor je perfecte smile

Geplaatst op

We vinden het heel leuk om je meer te vertellen over tandheelkundige behandelingen voor je perfecte smile. Lees meer in deze blog (en op onze site) over cosmetische tandheelkunde en verschillende onderwerpen die gaan over gezondheid en therapie. Bij facings Rotterdam kunnen ze je meer vertellen. 

Een tandheelkundige kroon

De procedure voor het plaatsen van een tandheelkundige kroon gaat normaal gesproken als volgt – eerst zal je tandarts de tand vorm geven, en dan een afdruk nemen samen met de omliggende tanden voordat deze naar een tandheelkundig laboratorium wordt gestuurd. Aan de hand van de afdruk wordt een permanente kroon gemaakt. Totdat de permanente kroon is gemaakt, plaatst de tandarts een tijdelijke kroon. Wanneer de gehele procedure van de tandheelkundige kroon is voltooid, kan het enige tijd duren om eraan te wennen. Na verloop van tijd zal de kroon functioneren, er uitzien en aanvoelen als een natuurlijke tand. 

Invisalign

Invisalign is een van de populaire alternatieven voor orthodontische hulpmiddelen zoals een zichtbare beugel, omdat een tand aligner die niet zichtbaar wordt toegepast. Je kunt invisalign nemen en tanden recht laten zetten, dit samen met het behoud van een gepolijst uiterlijk. Deze vrijwel onzichtbare uitlijners zijn gemaakt van een thermoplastisch materiaal dat perfect passen over je tanden, en in de loop van de tijd rechtzetten ze net als een beugel.

Beugels

Dit zijn orthodontische hulpmiddelen die je tandarts zal gebruiken om je tanden goed uit te lijnen. Je cosmetische tandarts kan je zelfs een beugel aanraden in plaats van andere cosmetische ingrepen, omdat verkeerd uitgelijnde tanden verschillende gezondheidsproblemen met het gebit kunnen veroorzaken. Er zijn meestal drie soorten beugels:

  • Beugels die aan de voorkant van de tanden worden bevestigd. Meestal gebruikt bij kinderen
  • Beugels die aan de achterkant van de tanden worden geplaatst
  • Metalen banden die om de tanden gewikkeld worden
  • Je orthodontist zal de juiste keuze maken, afhankelijk van je specifieke gebitsprobleem

Kortom, het is een zeer specifieke behandeling. Wil je meer weten over de verschillende therapieën of gezondheidstips. Lees dan ook de andere blogs op onze site. 

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden