Verhoeven fysiotherapie

Vervelende constateringen na de fysiotherapeut

Geplaatst op

Als je last hebt van bepaalde klachten, is het vaak voorkomend dat je naar een fysiotherapeut gaat om van deze klachten af te raken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het hebben van pijn in je rug tot het hebben van bultjes onder je huid. Echter, kan het zo zijn dat een fysiotherapeut een vervelende constatering doet. Deze constateringen zullen we hieronder nader toelichten zodat je een goed beeld hebt van de mogelijkheden die voor kunnen komen.

Geen rugpijn, maar het hebben van een hernia

Als je vaak last hebt van je rug, ga je over het algemeen naar de fysiotherapeut toe. Over het algemeen heeft rugpijn te maken met het hebben van een verkeerde houding. Echter, kan er tijdens de behandelingen ook geconstateerd worden dat je mogelijk een hernia hebt. Dit is natuurlijk erg vervelend nieuws, maar op basis hiervan dient de fysiotherapeut een nieuwe plan te maken zodat je hier zo min mogelijk last van zult hebben. Het is dus goed om hier rekening mee te houden als je de fysiotherapeut bezoekt.

Het ontdekken van een bultje tijdens een massage

Wat ook wel eens voorkomt, is dat tijdens het los maken van de spieren een bultje wordt gevonden. Soms kan dit kanker zijn wat natuurlijk erg vervelend is. In dergelijke situaties wordt het dossier direct overgedragen aan de arts. Let op, merk jij dat je hiermee te maken krijgt? Dan is het goed om direct te kijken naar meer informatie op het wereld kanker onderzoek fonds. Op de website van het wereld kanker onderzoek fonds wordt namelijk meer informatie verschaft over deze ziekte en de onderzoeken die momenteel plaatsvinden. Hierdoor weet je direct waar je aan toe bent en wat je allemaal te wachten staat.

Een gescheurde spier

Tot slot is het ook nog mogelijk dat je tijdens een behandeling bij de fysiotherapeut erachter komt dat je een bepaalde spier hebt gescheurd. Dit is natuurlijk erg vervelend nieuws, maar het goede nieuws is dat dit wel hersteld. Een fysiotherapeut kijkt samen met jou naar oefeningen die jij kunt uitvoeren om zodoende ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk herstelt. 

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden