Verhoeven fysiotherapie

Voorkom lichaamsklachten door een goede werkomgeving

Geplaatst op

Voorkom lichaamsklachten door een goede werkomgeving

Het blijkt dat veel Nederlanders last krijgen van fysieke klachten door hun werkplek. Het gevolg hiervan is dat bij 39% van deze medewerkers er werkstress (door de werkklachten) bij komt. 1/3 Van het ziekte verzuim blijkt te komen door werkstress. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Zorg er daarom voor dat jij een goede werkplek hebt. Lees dit artikel om er achter te komen wat er kan helpen om fysieke klachten op het werk te voorkomen. Heb jij er bijvoorbeeld al aan gedacht om een zit sta bureau te nemen?

Het afstellen van het apparatuur

Door het gebruik van verkeerd afgestelde apparatuur en/of het ontbreken van ergonomische hulpmiddelen zou je lichamelijke klachten kunnen krijgen. Je zou daarom gebruik kunnen maken van een ergonomisch toetsenbord samen met een ergonomische muis. Zorg ervoor dat jij het toetsenbord recht voor je, binnen handbereik en met de pootjes ingeklapt hebt staan. Dit zorgt er voor dat jij zo min mogelijk last krijgt van je polsen.

Plaats de muis daarnaast in het verlengde van de onderarm en ook binnen handbereik. Zorg er daarnaast voor dat jij je hele arm gebruikt bij het gebruiken van de muis en niet alleen je pols. Laat je hand op de muis rusten/

Dit zal er voor zorgen dat bepaalde klachten verminderd zullen worden. Plaatst daarnaast het scherm op goede afstand van je hoofd (50-70cm).

Zorg ervoor dat je stoel en bureau op goede hoogte staan

De stand hoe je zit is heel belangrijk. Als jij alleen een zit sta bureau hebt, dan ben je er nog niet. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de rugleuning 90 graden is, dat jij rechtop zit en stel je stoel zo af dat hij even hoog is als je knieën. Daarnaast moet er voor worden gezorgd dat het bureau op dezelfde hoogte is als die van je armleuningen. Neem hiervoor een zit sta bureau om ervoor te zorgen dat jij ook tijdens je werk kunt staan. Dit zal er voor zorgen dat je minder kans hebt op trombose.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden