Verhoeven fysiotherapie

Waarom rechte tanden belangrijk zijn voor je gezondheid

Geplaatst op

Geef jezelf dit jaar het geschenk van een mooie glimlach. Een scheef gebit lijkt misschien gewoon een esthetische kwestie, maar het is ook van invloed op de gezondheid van je gebit. Zelfs als je krap in je geld zit, is het belangrijk dat je gebit goed verzorgt. En dat begint soms bij orthodontie. Hier zijn de redenen waarom zelfs kleine afwijkingen in het gebit invloed kunnen hebben op je gezondheid.

Moeilijker om tanden schoon te maken

Het grootste probleem met scheve tanden is dat omdat de tanden allemaal in elkaar vastzitten, het moeilijker is om je tanden goed schoon te maken. Het kan heel moeilijk zijn om te flossen tussen de scheve tanden, wat leidt tot het ontstaan van tandplak en voedselresten die tussen de tanden blijven zitten. Wanneer bacteriën in je mond vrij kunnen groeien, kan dit leiden tot veel tandheelkundige gezondheidsproblemen.

Meer risico op tandvleesaandoeningen

Scheve tanden zitten eigenlijk niet goed in de mond en het tandvlees past niet zo strak om ze heen als ze zouden moeten zitten. Dit leidt tot de ontwikkeling van kleine zakjes tussen de tanden en het tandvlees, die bacteriën aantrekken die in tandplak veranderen en kunnen leiden tot parodontale aandoeningen.

Meer slijtage aan de tanden

Wanneer je tanden scheef staan, zijn de oppervlakken ongelijkmatig en steken sommige tanden uit. Dit leidt er vaak toe dat de tanden tegen elkaar aanwrijven. Dit kan de slijtage van je tanden en het dunner worden van het glazuur versnellen, waardoor ze veel sneller verouderen dan normaal.

Verhoogt uw risico op ziekten

Het is niet alleen de gezondheid van je gebit waar scheve tanden een negatief effect kunnen hebben. Het kan ook van invloed zijn op je algehele gezondheid. In talloze studies is aangetoond dat tandvleesaandoeningen direct verband houden met ernstige ziekten zoals beroerte, hartaandoeningen, diabetes, obesitas en de ziekte van Alzheimer. De ontsteking in het tandvlees kan leiden tot ontstekingen in het hele lichaam, waardoor je zeer gevoelig bent voor veel ziekten. Heb je tandvleesaandoeningen zoals parodontitis? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij een tandarts.

Niet te laat om er iets aan te doen

Ongeacht hoe lang je al scheve tanden hebt, is het nooit te laat om er iets aan te doen. Maak vandaag nog een afspraak met een vertrouwde orthodontist. Zij zullen je specifieke situatie evalueren en komen met een behandelplan dat voor jou het beste werkt.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden