Verhoeven fysiotherapie

Wanneer moet je een kunstgebit Amsterdam?

Geplaatst op

Je tanden zijn je pareltje, je troef, je joker. Met jouw stralende lach verover jij iedereen. Althans, dit was altijd zo. De laatste tijd gaan de bovenstaande zinnen minder en minder op voor jou. Wij willen hier wat aan doen, en een kunstgebit Amsterdam kan hierbij helpen. In deze blog lees je wanneer jij aan een kunstgebit Amsterdam kunt beginnen.

Je mist veel tanden

De meest voorkomende en belangrijkste reden om een kunstgebit Amsterdam te nemen, of zelfs te overwegen, is wanneer je veel tanden mist. Als je veel tanden mist, maak je het makkelijk voor bacteriën, ontstekingen en infecties om zich een weg te banen naar je tandvlees en de rest van je mond. Ook gaat kauwen steeds moeilijker. Dit is enorm belangrijk, kauwen wordt vaak onderschat. Dit komt omdat kauwen ervoor zorgt dat jij je eten kunt vermalen in kleine stukjes. Deze kleine stukjes kunnen zich op hun beurt beter laten verteren door je maag. Wanneer je je eten niet kunt vermalen naar fijne, kleine stukjes, zal je maag hier een stuk meer moeite mee hebben. Dit komt op den duur niet bepaald ten goede aan je maag, maar ook aan je lichaam in het algemeen. Het is dan ook sterk aan te raden om in dit geval een kunstgebit Amsterdam te nemen. 

Verslechterd gebit

Ook bij een verslechterd gebit is een kunstgebit Amsterdam zeer geschikt voor jou. Wanneer er een flink aantal tanden en/of kiezen dusdanig verslechterd is dat deze niet meer te redden zijn, is een kunstgebit Amsterdam de overweging waard. Je kauwvermogen is slecht achteruit gegaan en dit is niet bepaald goed. Als je een kunstgebit neemt, zal dit kauwvermogen grotendeels hersteld worden, al komt je oude kauwvermogen nooit meer terug. 

Gedeeltelijk kunstgebit

Ook een gedeeltelijk kunstgebit Amsterdam is een optie. Dit is dan natuurlijk alleen een optie wanneer je nog genoeg eigen tanden over hebt. De ontbrekende tanden zullen dan worden herplaatst, maar dan in de vorm van een kunsttand. Dit is dus net even anders dan een kunstgebit Amsterdam, maar het kan net zo effectief zijn als een.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden