Verhoeven fysiotherapie

Weer pijnvrij bewegen

Geplaatst op

Niks is vervelender dan lichamelijk klachten of pijntjes hebben bij het bewegen. Deze klachten kunnen bij het sporten voorkomen, maar vaak zijn ze ook te voelen gedurende het dagelijkse leven. Dit is natuurlijk erg vervelend! Een fysiotherapeut kan zorgadvies geven om je klachten te verhelpen. Toch biedt dit niet altijd de oplossing. Niet alle lichamelijke klachten gaan automatisch weg, je kan er lang rond mee blijven lopen! In deze blog lees je wat de mogelijke oorzaken zijn van deze lichamelijke klachten en natuurlijk hoe je ze op kan lossen.

De oorzaken

Lichamelijke klachten hebben is een ruim begrip. Dit kan door heel veel dingen veroorzaakt worden. De belangrijkste oorzaak is ouderdom. Omdat je lichaam naarmate je ouder wordt meer versleten raakt, functioneert niet alles zoals het zou moeten. Dit kan ervoor zorgen dat er bepaalde irritaties ontstaan die uiteindelijk pijn kunnen opleveren. Hier is helaas niets aan te doen. Naast ouderdom is stress een andere grote oorzaak van lichamelijke klachten. Stress (kan ook niet werk-gerelateerd) zorgt er niet direct voor dat je klachten krijgt, maar indirect. Door stress kan men bijvoorbeeld slecht slapen, wat op z’n beurt weer leidt tot oververmoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid. Probeer stress dus te voorkomen. Daarnaast kan een ongezonde levensstijl ook zorgen voor klachten. Mensen die weinig sporten hebben een minder goede stofwisseling en ongezond eten is slecht voor je hartslag en lichamelijke gezondheid. Deze drie punten veroorzaken het vaakste lichamelijke klachten. Met de volgende tips jouw klachten mogelijk verholpen.

Mogelijke oplossingen

Aan ouderdom valt natuurlijk weinig te veranderen. Alle pijntje die hierbij komen kijken horen er een beetje bij. Dit kan je voorkomen door regelmatig te blijven bewegen. Dit hoeft niet per se intensief bewegen te zijn (lees sporten) maar kan ook met een dagelijkse wandeling of fietstocht. Klachten door stress kunnen bijvoorbeeld door een fysiotherapeut verholpen worden. Met een persoonlijk advies en behandeling ben je snel van je klachten af. Je kan kijken of de kosten gedekt worden door je zorgverzekeraar, dit kan namelijk hoog uitvallen. Daarnaast is gezonde voeding en regelmatig bewegen erg belangrijk! Door aan deze tips te denken in het dagelijks leven zullen toekomstige lichamelijke klachten afnemen, en wellicht is een bezoekje aan de fysiotherapeut helemaal niet nodig!

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden