Verhoeven fysiotherapie

Zitten is het nieuwe roken, leer je kinderen bewegen

Geplaatst op

Jong geleerd is oud gedaan. Een wijsheid die ook op het gebied van sporten vaak op gaat. Steeds meer kinderen hebben overgewicht en steeds meer kinderen bewegen te weinig. Er bestaat een verband tussen deze zaken. Het is daarom erg belangrijk dat je voldoende beweegt, waarmee je aan je kinderen het goede voorbeeld geeft. Een andere manier om ze te stimuleren om te gaan bewegen is ze op een peutergym doen. Peutergym Haarlem is een prima en leuk beginpunt om lekker te gaan bewegen. 

Bewegen moet leuk zijn

Kinderen doen niet graag dingen die ze saai vinden, volwassenen trouwens ook niet. Veel beter is het om samen iets te doen wat echt leuk is en gezond. We hebben een aantal ideeën voor je op een rij gezet die leuk zijn om samen te doen. Kijk even met ons mee:

·        Dansen

Dansen is leuk en cultureel. Daarbij blijf je lekker slank doordat je veel beweegt. Zo krijg je geen overgewicht en dat is gezond. Thuis muziek aanzetten en lekker discodansen, dat vinden kinderen vaak heel leuk.

·        Fietsen

Samen door de stad fietsen is een leuke activiteit voor de kleintjes, zo leren ze onder begeleiding hun stad kennen. Zo krijgen ze een goed beeld van de verschillende locaties in de stad (zeker als ze wat ouder zijn).

·        Skaten

Een andere buitenactiviteit die in de smaak valt is skaten. In de eerste jaren zal het vooral op het horizontale vlak gebeuren. Als ze ouder zijn kan het zijn dat ze willen stunten op de skatebaan. Maar dan hebben ze veelal ook wel aanleg hiervoor. Rond het skaten is een jeugdcultuur ontstaan waar je kinderen later misschien hun creativiteit in kwijt kunnen. Zo’n jeugdcultuur is een soort introductie in de wereld van kunst en cultuur, want vaak speelt muziek een grote rol bij het skaten. Niet zelden ontstaan er bandjes uit vriendengroepen die skaten.

·        Voetballen

Wanneer je talent hebt voor voetballen en een beetje veel geluk en een goede scout en manager, dan kun je het ver schoppen in de voetballerij. Door alle astronomische bedragen die voetballers verdienen zul je bijna vergeten dat het vooral ook een bijzonder aardig spelletje is. Het plezier van het spelen in een team is voor veel mensen al een reden om zich te storten op deze sport. Begin vroeg, dan krijgt je kind voldoende tijd om de volgende Johan Cruijff te worden.

·        Dingen kunnen ook simpel blijven

Eenvoudig verstoppetje blijf een van de simpele dingen waarmee je kinderen lekker in beweging kunt laten zijn. Bovendien, zo zijn je kinderen ook nog sociaal bezig met leeftijdsgenoten, wat hun sociale ontwikkeling ten goede komt.

Conclusie

Het is belangrijk dat kinderen voldoende bewegen. Je kunt er vanuit gaan dat wanneer je ze niet stimuleert en te veel op de tablet laat surfen, ze op een gegeven moment overgewicht kunnen krijgen. Daaruit kunnen allerlei negatieve consequenties als diverse ziektes voortkomen. Vroeg geleerd te bewegen, is oud gedaan.

Meer leren?

3 veelgemaakte fouten tijdens het oefenen en hoe Botox je kan helpen? Ontdek hoe het zit op onze inspirerende site vol blogs met informatieve content.

Gerelateerde berichten

Oefentherapie mensendieck in Castricum: een pad naar bewust bewegen

In het hart van Castricum, een stad bekend om haar groene landschappen en rustige kustlijn, vindt men een bijzondere vorm van zorg die zich richt op...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van fysiotherapie. Een huisarts kan je doorverwijzen wanneer je klachten ervaart.

Contactgegevens

Via info @ verhoevenfysiotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden